Indkøbskurv

Gratis levering på alle ordre over 1000 DKK

Menukort restaurant

Menukort restaurant

Kernen i en succesfuld restaurant er menuen, derfor har vi lavet denne QUICK guide der hedder Menukort restaurant”

Menukortet er en udstilling af hvad din restaurant står for og kan tilbyde gæsterne. Du finder mange forskellige menukort, lige fra det meget formelle til menuen skrevet på en kridttavle. Men uanset hvilket format du har valgt til din forretning, så skal menukortet vise hvem du er og hvad restauranten kan tilbyde af både mad og drikke, samt stemning og tema for forretningen.

Menukort restaurant sammensætning

Før du begynder at lave menukortet skal du huske, at størrelsen af dit køkken og dets formåen har stor betydning for dit menukort. Skal der være mange små retter eller store flotte menuer der kræver stort køkken og meget personale.

Når man har afstemt køkken og menu, så kan man begynde at designe et menukort der fortæller kunderne hvad de kan forvente når de sætter sig ned og bestiller aftenens oplevelse.

Når menukortet sammensættes skal der selvfølgelig også sættes priser på, og her skal du være på kant med markedets råvarepriser, lønninger osv. Du skal pris sætte så det giver mening, altså giver et overskud til dig og restauranten. Men samtidig skal priserne ligge, så de ikke er ublu og skræmmer eventuelle kunder væk.

Et godt råd; vær realistisk i din prissætning. (det er dine kunder)

Nogle restauranter kører specielle menuer til særlige begivenheder, som jul, påske, Valentins dag og så videre.  Hvis du laver disse specielle menuer, er det en god idé at reducere udvalget på menukortet, så dit køkken har mulighed for at sende flere portioner ud hurtigt. At skulle have mange forskellige retter tilberedt tager længere tid for køkkenpersonalet, og på de store dage og ved specielle begivenheder gælder det ofte at der skal meget ud på kort tid.

Specielt menukort

At reducere menukortet til specielle arrangementer kan også anvendes hvis man for eksempel laver en aften hvor man kan spise to-for-ens pris. Her får man mange gæster ind, og her gælder det igen at køkkenet skal kunne producere meget på kort tid.

At kreere et menukort, både med hvilke retter og udseendet af kortet kan være lige så sjovt som at vælge navnet til sin restaurant. Man får lov at være kreativ, men skal dog altid huske på at kortet skal være realistisk i forhold til priser, billeder og beskrivelser.

Husk maskinerne til at matche

Det er svært at have torsk på menuen men ikke en stegepande eller et komfur til at stege den på. Derfor skal du også tænke på hvad maskiner det kræver før du kan lave de retter du vil. Feks bruger mange køleopsats som er en super måde at holde ens produkter kolde på indtil de skal anrettes

Menukort restaurant – husk at opdatere det!

Hen ad vejen kan priser på råvarer ændre sig, eller en specifik ret er måske ikke så populær som du havde regnet med. Hvis noget som dette sker, så skal du ikke være bange for at gå ind og rette på dit menukort. Det er trods alt din forretning som skal løbe rundt, og dine kunder skal være tilfredse både med mad, betjening og priser. Så den ekstra tid det eventuelt tager at lave ændringer, er det hele værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Altid gratis levering

på alle ordre over 1000 DKK

1 års garanti

på alle Karmacools produkter

Vi passer på miljøet

Altid kun energivenlig udstyr

Altid 100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa