Indkøbskurv

Gratis levering på alle ordre over 1000 DKK

Købsguide til kølerum

Stiftelse af en virksomhed er en stressende tid for selv de mest erfarne fagfolk. At sikre, at ens udstyr er perfekt, er meget vigtigt – især på grund af de høje priser, der er forbundet med kølerum i høj kvalitet. Der er mange ting, der skal tages betragtning til i købsbeslutningen, er det vigtigt at forstå helheden og overveje nøjagtigt, hvilke behov du har til et kølerum, for at kunne tage den bedste beslutning.

Hvis du er usikker på, om din virksomhed vil kunne opnå en fordel af et kølerum, kan du kigge på vores købsguide herunder og måske få nogle guldkort, ikke kun om valget af kølerummet og driften i sig selv, men også om vedligeholdelse for at sikre lang levetid og den ultimative ydelse.

Indholdsfortegnelse til købsguiden

Har du brug for et kølerum?

Den type mad, du skal opbevare, og størrelsen på din virksomhed vil være vigtige faktorer i købsbeslutningen. Du skal også overveje hvor ofte, der foretages køb af fødevare i din virksomhed. Store virksomheder, der bruger store mængder af ingredienser på køl, kræver naturligvis større kølerum, selvom dette alene ikke nødvendigvis betyder, at du har brug for et kølerum. En vigtig faktor er antallet af leverancer, du modtager hver uge. Hvis du har med friske råvarer at gøre dagligt og har tendens til at bruge det hele, vil der være mindre behov for specialiseret opbevaring. Hvis din virksomhed på den anden side kun modtager ugentlige leverancer, har du bestemt brug for et kølerum med mulighed for mere holdbarhed, der er i stand til at indeholde større mængder af ingredienser.

Hvor stort et område arbejder du med?

Selvom kølerum plejede at være udelukkende store installationer til større virksomheder, så er de nu tilgængelige til enhver virksomhed, der har brug for det og er blevet mere tilgængelige i f.eks. mindre fødevarer lokaler. Hvis du modtager store fødevarer leverancer og har nok plads til rådighed, vil du være i stand til at finde et kølerum der kan opfylde dine behov.

Størrelser varierer fra det område som et lille skab fylder til et stort rum. Det er afhængigt af mængden af lagerplads, der kræves, og den plads til rådighed, som er til at arbejde med. Hvert kølerum skal være udstyret med hylder der kan opbevare fødevarer og dermed være af sådan en kvalitet, så det skaber effektiv opbevaring af kasser, blokke og andre store varer. Dette bruger så hele pladsen uden at gå på kompromis med organiseringen.

At finde den helt rigtige størrelse er vigtig for effektiviteten af et kølerum. Hvis du vælger et mindre kølerum, vil varerne blive pakket for tæt, hvilket reducerer luftcirkulationen og skaber ujævne temperaturer. At vælge et kølerum, der er for stort, vil resultere i flere udgifter (og det er ikke hvad vi ønsker for vores kunder). At opnå den perfekte balance inden for den tilgængelige plads er det, som vi vil sætte allermest streg under.

Kølerum og fryserum er tilgængelige i en lang række mål, selvom de typisk er “kasser” eller rum, der ligner rektangler. 

Nogle virksomheder vil have speciel indretning at arbejde med og kan derfor kræve mere specialiseret service, når det kommer til valg af kølerum. Skræddersyede kølerum er den perfekte løsning til dette. Levering af “ordrer på bestilling” – service, størrelsen, formen og opsætningen af kølerummet eller fryseren er helt dannet baseret på dine individuelle behov og krav. 

Hvor vanskelig er installationen?

Kølerum skal monteres af en håndværker. Med nye teknologier og moderne inventar betyder det, at installationen ikke er så svær, som den var engang. Kølerum kan opstilles alle forskellige steder i en eksisterende bygning eller endda udenfor. Typisk vil sælgeren besøger stedet for at vurdere området og virksomhedens krav inden installationen for at sikre, at installationsprocessen kører så glat som muligt.

Undersøgelse af stedet og installation kan være inkluderet i købsprisen. Nogle producenter vil dog opkræve et ekstra gebyr – sørg for at kontrollere præcis, hvad der er inkluderet i prisen.

Hvordan fungerer kølerum?

Teknologien ligner køling i husholdningen, men er mere kompleks på grund af størrelsen af og krav til kølerum i dag.

Hvilke temperaturer kan jeg forvente?

Kølerum fungerer typisk med en temperatur mellem 0° og 10°, rigelig til optimal kølet opbevaring til mejeri og kogt kød osv. For frisk fisk og råt kød er lavere temperaturer vigtigt, og så skal du kigge efter en temperatur mellem -2°-5°. Walk-in frysere er også tilgængelige, som har endnu lavere temperaturer på omkring-15° til-25°. Du bør altid overveje de typer af fødevarer, som du har med at gøre for at afgøre, hvilken løsning der passer bedst til dine behov.

Hvis du har brug for to forskellige temperaturer, bør der være mulighed for at installere et såkaldt “Kombisystem”, hvor et rum adskilles af en væg, der gør det muligt at indstille hvert område til et andet klima. Denne kombi-indstilling bruger ikke så meget plads som to separate kølerum, hvilket gør den ideel til mindre virksomheder.

Hvad er fordelene ved et kølerum?

At have rigeligt med hylder sikrer, at organiseringen og bekvemmeligheden er maksimeret. At finde mad og drikke placeret efter f.eks. varenummer eller kategori på hylder er langt lettere end at søge gennem flere skuffer eller hylder i et mindre køleskab. Mens walk-in kølere er ideelle til opbevaring af store mængder ingredienser, vil mindre kølerum stadig være nok for virksomheder, der bruger deres opbevarede ingredienser og mad dagligt, f.eks. pizzarier.

cold-room-shelves

Købsområder der bør overvejes, før du investerer:

  • Vil du modtage en gratis undersøgelse af dit sted og er installation inkluderet i købsprisen?
  • Er motoren betjent på kølerummet eller f.eks. udenfor bygningen eller i et andet lokale? Både integrerede kølerum og integrerede fryserum har alle arbejdskomponenter i kølerummets hoveddel. Fjernkølerum og fjernfryserum har imidlertid en ekstern motor tilsluttet enheden med kølemiddelrør. 
  • Er der standardmuligheder, der passer til de behov som du har, eller skal du kigge efter en mere speciel kølerum med en skræddersyet løsning?
  • Har kølerummet den nødvendige sikkerhed? Kølerum skal opfylde HACCP-reglerne fra 2006 for at optimere sikkerheden for det personale, der bruger rummet.
  • Bruger du alt den ledige plads? Det perfekte kølerum bør være i stand til i høj grad øge din opbevaring kapaciteter i forhold til det tilgængelige område. Rigeligt med antallet af hylder garanterer også, at alt lager er let og hurtigt at finde og nemt at organisere og omarrangere, når det er nødvendigt.
  • Hvad med garanti dækning? Alle producenter af kølehuse af høj kvalitet vil generelt tilbyde to muligheder, som kunderne kan vælge imellem – ‘kun levering’ eller ‘levering og installation’ tjenester. Muligheden ‘kun levering’ vil generelt være dækket af en reservedelsgaranti. Når en installation service af en producent ingeniør udnyttes, en fuld dele og arbejdskraft garanti vil typisk blive leveret.
  • Hvad er standardniveauerne for isolering? Størstedelen af kølerum vil have isolering, der måler cirka 80 mm tyk. Jo dybere isoleringen er, desto mere beskyttelse mod højere udvendige temperaturer er tilgængelig, hvilket øger den samlede effektivitet. Tykkere isolering vil typisk koste mere, men effektiviteten øges, og driftsomkostningerne reduceres i fremtiden.
  • Skal kølerummet placeres ved siden af et afløb? Er det område, du har til rådighed, egnet til udstyret?
  • Har du brug for et gulv? Mens gulve vil tilbyde øget isolering og effektivitet vil de også vise sig dyrere at installere. Større kølerum og fryserum vil kræve et isoleret gulv for at opnå ønskede temperaturer, men den samme funktion i standard størrelse kølerum er valgfrit. At have et indbygget gulv vil skabe et lille skridt ind i rummet, og det er derfor vigtigt at fastslå, om du skal bruge en vogn eller et bur til at manøvrere på lageret. Hvis et gulv er afgørende, og så er brugen af vogne, kan du overveje en af to muligheder;
  1. Installer en lille rampe for nem adgang.
  2. Udgrave gulvet før installation, hvilket resulterer i en plan base, når gulvet er på plads.

Det er klart, at den første er en billigere, men stadig effektiv mulighed, mens den anden vil tage forudgående planlægning, arbejde og udgifter til at forberede området til installation, men alligevel kan give et renere og mere æstetisk tiltalende resultat.

  • Er der mulighed for at sprede udgiften? Vi tilbyder en leasing mulighed på alle køb af 20.000 DKK eller derover ekskl. moms.

Tips til vedligeholdelse af kølerum

Kølerum er dyre i drift og indkøb, og det er derfor vigtigt at udføre regelmæssig rengøring og vedligeholdelse for at opnå maksimale resultater og spare penge på potentielle nedbrud og reparationer.

Målet er at få noget service og vedligeholdelse udført før starten af det varmere vejr. Dette sikrer, at dit udstyr er i stand til at klare den øgede arbejdsbyrde og modvirke varmere omgivelsestemperaturer.

Rengøring skal udføres mere regelmæssigt ideelt hver morgen. Luftventiler på gulvniveau vil ofte tiltrække og opsamle støv, snavs og omgivende rod, f.eks. blade, når de er placeret eksternt eller tæppefibre, hvis de er placeret internt. Hvis kølemotoren ikke kan trække vejret eller bliver blokeret, vil der blive lagt unødvendigt pres på hovedkomponenter. Kølemotoren bliver varm og slides hurtigere ud.

Fjern snavs fra udluftningen, og tør støv væk med en let fugtig klud for at opretholde optimale forhold.

Spørg om hjælp og rådgivning

Der er mange kølerums producenter, naturligvis nogle bedre end andre. Hvis du er usikker på typen af køler og den størrelse, du har brug for, Spørg altid om råd udefra. Holdet på Karmacool.dk er uddannet til at lytte til individuelle forretningsmæssige krav og fremhæve de bedste muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Altid gratis levering

på alle ordre over 1000 DKK

1 års garanti

på alle Karmacools produkter

Vi passer på miljøet

Altid kun energivenlig udstyr

Altid 100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa