Indkøbskurv

Gratis levering på alle ordre over 1000 DKK

At vælge et navn til sin restaurant

At vælge et navn til sin restaurant

At vælge navnet på sin restaurant er lige så vigtigt som  at vælge tema, og hvilken mad der skal serveres.

Navnet skal afspejle hvad kunden kan forvente når de kommer ind ad døren til din restaurant. Eller du skal lege med ordene så navnet bliver hængende i hovedet på den som løber på det.

Hvad navnet i sidste ende bliver er selvfølgelig op til dig, ejeren. Men det skal hænge fast og give et godt første hånds indtryk. Der ud over skal navnet være til at udtale og skrive, så dine kunder har let ved at forbinde det med din forretning.

I sidste ende skal du vælge et navn du og din restaurant kan relatere til. Det vil nemlig følge dig på hele eventyret omkring din forretning og din drøm om fod under eget bord.

At navngive efter lokation

Mange gange er navngivning let, i det man blot bruger områdets stednavn på den ene eller anden måde. For eksempel; Kogeriet ( din restaurant ligger i et gammel nedlagt kogeri ) Saftstationen ( du er placeret i en gammel saftstation ) eller Kongevejens Hotel og Restauration, den giver vist sig selv. Disse navne angiver næsten placeringen uden dine kunder skal kigge i diverse guider eller kort. Samtidig er det let genkendeligt for de lokale omkring restauranten. Det relaterer nemlig til deres eget lokalområde, og relationer er vigtige når det gælder om at få kunder til at huske dig.

At navngive efter et tema

Navnet på restauranten kan også være relateret til det tema du har valgt til restauranten. Har du valgt at din forretning skal servere for eksempel fransk mad, kan navnet meget vel være fransk. Det samme gælder for andre navne som henviser til lande, hvor maden der serveres stammer fra oprindeligt.

Du kan også vælge at navngive efter farver, familie eller årstider der har en særlig betydning for dig.

Men uanset hvad du vælger, så skal du være klar på at dele historien om navnets oprindelse. Har du valgt at kalde din restaurant “Hos Bedste”, så er der nok mange der er nysgerrige og spørger hvorfor valgte du lige det navn. Det kunne jo være fordi du elsker din bedstemor, men også fordi du servere god gammeldags mad, mad som bedste lavede det.

At give restauranten et personligt touch

I mange henseender er restauranten éns barn og man ønsker at give den et personligt touch. Det kan være et navngive efter en datter, en bedstemor eller en bedste ven. Eller en bestemt begivenhed i éns liv. “Hos Wendy”, “Farmors hyggekrog”, ja, der er mange muligheder. Her skal du igen være klar på at give forklaringer hvis kunderne spørger. Husk en god historie også får dine kunder til at huske dig og stedet.

At lege med ord

At lege med ord der intet har med mad at gøre når du skal vælge restaurantens navn er også en mulighed. “Den bestøvlede kat” eller “Det gyldne Krus” Sådanne navne er også lette at huske, og giver måske sjove relationer til et eller andet for dine gæster. Slang udtryk for det mad du serverer kan også være en mulighed “Slices” “Slice of Heaven”  som klart henviser til, at du producerer og sælger pizza. Eller “La Baguette”  “Den hoppende Frø” som måske henviser til at maden du serverer for dine gæster er fransk. Der er uendelige muligheder, og kun din fantasi sætter grænser.

Undgå navne der kan ligne andre som er varemærke beskyttede (Vi kender alle historien om jensens)

Hvis din nye restaurant ligger tæt på for eksempel McDonald, så er det smarteste nok ikke at kalde den “Donalds” Det samme gælder alle de store kæder som har navne de har varemærke beskyttet. De store har intet problem med at sagsøge hvis din restaurant truer deres navn og omdømme. Eller hvis de tror kunderne kunne tage fejl af din og deres forretning, og de dermed risikerer at miste omsætning.

Så er du klog, så vælger du et navn som ikke ligger for meget op af sådanne navne. I skulle jo gerne kunne være der begge to, og have en givtig forretning.

Der er mange måde at vælge navnet til restaurant på. Men husk at det skal være et unikt navn, et navn som klinger godt og som er let at huske for dine kunder. Et navn som et let at udtale eller skrive, er også lettere at give videre til venner og bekendte, hvilket de fleste ved er den bedste reklame du kan få. Den er tilmed gratis, så tænk over disse ting før du vælger et navn.

Du, og restauranten skal leve med det i mange år, så det skal være rigtigt første gang og husk vi har også denne guide om: Menukort Restaurant

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Altid gratis levering

på alle ordre over 1000 DKK

1 års garanti

på alle Karmacools produkter

Vi passer på miljøet

Altid kun energivenlig udstyr

Altid 100% sikker betaling

Dankort / MasterCard / Visa